Behandelingen

Waaruit bestaat een behandeling?

De osteopaat werkt uitsluitend met zijn handen. De meeste corrigerende handgrepen worden uitgevoerd terwijl de patiënt op de behandelbank ligt. De osteopaat behandelt verschillende delen van het lichaam, dus niet alleen de plek waar de klacht zich bevindt. Bloedaanvoer, bloedafvoer, bezenuwing en andere systemen die invloed op de klacht hebben zijn onderdeel van de behandelingen.

Moeten er altijd klachten zijn om behandeld te kunnen worden?

Dat men regelmatig naar de tandarts gaat om problemen aan het gebit

te voorkomen vindt men heel normaal. Dat we ook ons lichaam regelmatig laten controleren om te kijken of alles in orde is, komt maar weinig voor. Eigenlijk zou iedereen er verstandig aan doen zich jaarlijks door een osteopaat te laten controleren. Reeds voordat een klacht zich manifesteert, geeft het lichaam voldoende signalen dat het niet optimaal functioneert! De osteopaat kan die signalen herkennen.

Hoe lang duurt een behandeling?

De behandeling duurt ca. 45 minuten. Tijdens het eerste consult zal de osteopaat trachten zoveel mogelijk verstoringen in kaart te brengen. Tijdens de vervolg consulten zal de osteopaat de bewegingsbeperking proberen te herstellen.

Is het nodig een verwijzing van de arts te hebben?

Nee, een osteopaat is opgeleid om zelf een werkdiagnose te stellen.

Heeft u al een tijd ergens last van en lijkt niets te helpen?

Er is niets vervelender dan vast te zitten met klachten die nergens op reageren, of langzaam alleen maar erger worden. Het lijkt wel of de klachten therapie resistent zijn. De strategieën tot dan toe hebben niet gewerkt. Er moet iets veranderen, maar wat? De oplossing ligt meer binnen uw mogelijkheden dan u denkt.

Wij zijn gespecialiseerde in de volgende doelgroepen

Bij de geboorte van uw baby kan er al veel gebeuren waardoor de start niet verloopt zoals u zou hopen. Voorkeurshouding, spugen, huilen, krampjes, slecht slapen en nog meer. Dat kan ook de verdere ontwikkeling van uw kind in de weg zitten, tot en met de pubertijd aan toe. We blijven door ontwikkelen. In elke fase van de kindertijd kan osteopathie helpen bij klachten en de ontwikkeling helpen begeleiden.

Lees verder

Naar mate de jaren vorderen, overkomt u steeds meer. Van sportblessures, werk gerelateerde aandoeningen, ongelukken tot ziektes, intoleranties en allergieën. Uw lichaam helpt door telkens aan te passen en te compenseren, tot dat niet meer lukt. Dan krijgt u klachten. Klik hieronder om te zien waarbij en hoe osteopathie kan helpen. Als u klachten heeft, of als u klachten wilt voorkomen.

Lees verder

Osteopathie is bij uitstek geschikt om te achterhalen waarom blessures terug blijven komen, of niet over willen gaan. Als alle voorwaarden voor herstel goed zijn, zou een blessure snel over moeten gaan. Is dat niet zo? Dan staan we klaar om te helpen zoeken naar wat de rem op herstel is. Klik hieronder om te zien wat osteopathie kan doen.

Lees verder

Benieuwd wat wij voor u kunnen doen?

De osteopaat werkt uitsluitend met zijn handen. De meeste corrigerende handgrepen worden uitgevoerd terwijl de patiënt op de behandelbank ligt. De osteopaat behandelt verschillende delen van het lichaam, dus niet alleen de plek waar de klacht zich bevindt. Bloedaanvoer, bloedafvoer, bezenuwing en andere systemen die invloed op de klacht hebben zijn onderdeel van de behandelingen.