Welkom bij Optimum, uw osteopaat in Utrecht en omgeving

Optimum Osteopathie heeft vestigingen in Utrecht, De Meern en Leusden. Een osteopaat is een eerstelijnszorgverlener, je hebt daarom geen verwijsbrief van de huisarts nodig en kunt direct bij ons een afspraak maken.

 

Wat is osteopathie

Grondlegger van de osteopathie is de Amerikaanse arts Andrew T. Still (1828-1917). Hij ontdekte dat alle weefsels in een gezond functionerend lichaam een bepaalde mate van beweeglijkheid hebben. Maar als de beweeglijkheid van een weefsel vermindert of zelfs wegvalt, leidt dit vrijwel altijd tot klachten. De beweeglijkheid kan verslechteren of verloren gaan door bijvoorbeeld verklevingen of littekenvorming. Maar ook stress kan een verminderde beweeglijkheid tot gevolg hebben. Andrew Still ontwikkelde een methode om de beweeglijkheid van weefsels te testen en blokkades op te sporen én om – alleen met behulp van zijn handen – de beweeglijkheid te verbeteren of geheel te herstellen.

 

Daarom Optimum, osteopaat in Utrecht

 

De status van osteopathie

In Amerika – maar ook in Engeland en Frankrijk – is osteopathie een reguliere behandelmethode. In Nederland zijn we nog niet zover, hier behoort osteopathie vooralsnog tot de erkende alternatieve therapieën. De osteopathie behoort tot de vrije beroepen, in principe mag iedereen zich osteopaat noemen. Daarom zijn er verschillende verenigingen opgericht met leden die officieel erkend worden. De Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO), het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO) en de Nederlandse Osteopathie Federatie (NOF) zijn hiervan voorbeelden. De NOF stelt als voorwaarde dat de osteopaat een paramedische vooropleiding heeft, zoals fysiotherapie. De teamleden van Optimum zijn alle door het NOF of NRO erkend.

 

Osteopaat in Utrecht, ook voor u?

Omdat de osteopaat naar het hele lichaam kijkt, kan osteopathie bij heel veel uiteenlopende klachten effectief zijn. We zetten er enkele op een rij:

Baby’s en kinderen kunnen we onder andere helpen bij:

  • Overmatig huilen;
  • Spugen en terugstromend maagzuur;
  • Onjuiste voorkeurshouding;
  • Gedragsproblemen;
  • Concentratiestoornissen;
  • Ontwikkelingsachterstanden;
  • Slecht slapen;
  • Onverklaarde pijnen;
  • Spijsverteringsproblemen.

 

Osteopaat in Utrecht

Naast de vestigingen in De Meern en Leusden heeft Optimum Osteopathie samen met enkele andere zorgaanbieders – waaronder een huisartsenpraktijk en een praktijk voor acupunctuur – ook een vestiging in de binnenstad van Utrecht. Maak direct een afspraak of bel ons als u meer informatie wilt.

 

Weerdsingel Oostzijde 8
3514 AA Utrecht
030 2941017

Routebeschrijving

Benieuwd wat wij voor u kunnen doen?

De osteopaat werkt uitsluitend met zijn handen. De meeste corrigerende handgrepen worden uitgevoerd terwijl de patiënt op de behandelbank ligt. De osteopaat behandelt verschillende delen van het lichaam, dus niet alleen de plek waar de klacht zich bevindt. Bloedaanvoer, bloedafvoer, bezenuwing en andere systemen die invloed op de klacht hebben zijn onderdeel van de behandelingen.