Wat is osteopathie

Je gezondheid is bij de osteopaat in goede handen

De osteopaat is deskundig in de beoordeling van de beweeglijkheid en onderlinge samenhang van alle weefsels van het lichaam. Behandeling richt zich op het verlichten of wegnemen van lichamelijke klachten zoals rugpijn, nekpijn, hoofdpijn of buikpijn waardoor je je weer optimaal gezond kunt voelen.

Hands-on

Een osteopaat gebruikt voor de behandeling geen medicijnen of apparatuur. Hij gebruikt alleen zijn handen. Het is een veilige methode met een lage behandelfrequentie. Dit heeft veel tevreden patiënten tot gevolg.

Niet alleen je klacht maar jij als geheel staat centraal

Gezondheid is beweging. Alles in het lichaam heeft beweging nodig om goed te kunnen functioneren. Een osteopaat is getraind om bewegingsverlies te voelen en te bepalen of dit in relatie staat tot je klachten. De klachten en de plek waar de osteopaat behandelt zitten niet per se op dezelfde plek, in je lichaam staat immers alles met elkaar in verbinding.

Een osteopaat neemt de tijd om goed naar je te luisteren en om je lichaam te onderzoeken. Daarnaast leert een osteopaat je veel over de achtergronden van je klacht en wat je zelf kunt doen aan deze klacht om je gezondheid te verbeteren. De osteopaat werkt samen met andere disciplines.

Doelgroepen

Voor iedere doelgroep is er een gepaste behandeling mogelijk

Bij de geboorte van uw baby kan er al veel gebeuren waardoor de start niet verloopt zoals u zou hopen. Voorkeurshouding, spugen, huilen, krampjes, slecht slapen en nog meer. Dat kan ook de verdere ontwikkeling van uw kind in de weg zitten, tot en met de pubertijd aan toe. We blijven door ontwikkelen. In elke fase van de kindertijd kan osteopathie helpen bij klachten en de ontwikkeling helpen begeleiden.

Lees verder

Naar mate de jaren vorderen, overkomt u steeds meer. Van sportblessures, werk gerelateerde aandoeningen, ongelukken tot ziektes, intoleranties en allergieën. Uw lichaam helpt door telkens aan te passen en te compenseren, tot dat niet meer lukt. Dan krijgt u klachten. Klik hieronder om te zien waarbij en hoe osteopathie kan helpen. Als u klachten heeft, of als u klachten wilt voorkomen.

Lees verder

Osteopathie is bij uitstek geschikt om te achterhalen waarom blessures terug blijven komen, of niet over willen gaan. Als alle voorwaarden voor herstel goed zijn, zou een blessure snel over moeten gaan. Is dat niet zo? Dan staan we klaar om te helpen zoeken naar wat de rem op herstel is. Klik hieronder om te zien wat osteopathie kan doen.

Lees verder

Benieuwd wat wij voor u kunnen doen?

De osteopaat werkt uitsluitend met zijn handen. De meeste corrigerende handgrepen worden uitgevoerd terwijl de patiënt op de behandelbank ligt. De osteopaat behandelt verschillende delen van het lichaam, dus niet alleen de plek waar de klacht zich bevindt. Bloedaanvoer, bloedafvoer, bezenuwing en andere systemen die invloed op de klacht hebben zijn onderdeel van de behandelingen.