Sport

Osteopathie is een uitermate geschikte manier om blessures die blijven terug keren te behandelen. Omdat de osteopathie op andere vlakken zoekt naar de oorzaak van de blessure dan de fysiotherapeut of manueel therapeut, kan dit een hele goede aanvulling zijn op weg naar herstel. In de praktijk blijkt de samenwerking tussen fysiotherapeut/manueel therapeut en osteopaat erg goed te werken.

Doordat de osteopaat het hele lichaam nakijkt op letsels die van belang kunnen zijn, en relaties weet te leggen tussen functioneren van o.a. organen, het zenuwstelsel en hormonaal systeem, kan vaak de reden van het uitblijven van herstel worden achterhaald. Aan de hand van deze gegevens wordt een behandelplan opgesteld. Vaak in combinatie met fysiotherapie/manueel therapie.

Preventie

Klachten of blessures zijn vrijwel altijd een optelsom van factoren. De osteopathie heeft een unieke kijk op het ontstaan van klachten en blessures. Vaak kan de osteopaat aan de aanpassingen van het lichaam merken dat er klachten aan het ontwikkelen zijn. Hier zal de osteopaat direct op ingrijpen om die klachten waar mogelijk te voorkomen. Het loont zich om zoveel mogelijk van die factoren preventief te behandelen, om klachten te voorkomen.

Sport

Alle factoren die op iemand in werken, zien we als een belasting. Wanneer de draagkracht (belastbaarheid) groot genoeg is, leidt dit over het algemeen niet tot klachten. Sporten is ook een belasting, maar ook een manier om de belastbaarheid te vergroten. Het komt regelmatig voor dat de belasting net iets meer is dan iemand aankan. Dat kan door een daling van de belastbaarheid, of een verhoging van de belasting. De osteopaat is bij uitstek getraind om de belastbaarheid op ieder nivo te optimaliseren en belastende letsels te behandelen. Dit maakt de osteopathie zo geschikt om blessures te voorkomen en te helpen herstellen.

Benieuwd wat wij voor u kunnen doen?

De osteopaat werkt uitsluitend met zijn handen. De meeste corrigerende handgrepen worden uitgevoerd terwijl de patiƫnt op de behandelbank ligt. De osteopaat behandelt verschillende delen van het lichaam, dus niet alleen de plek waar de klacht zich bevindt. Bloedaanvoer, bloedafvoer, bezenuwing en andere systemen die invloed op de klacht hebben zijn onderdeel van de behandelingen.