Uw osteopaat in Leusden, Utrecht en De Meern

Toen Optimum Osteopathie in De Meern succesvol bleek, opende Optimum in 2007 een tweede vestiging in Leusden. Een osteopaat is een eerstelijns zorgverlener, dat betekent dat u zonder verwijsbrief direct een afspraak kunt maken.

 

Wat is osteopathie

Osteopathie is een manuele therapie, wat wil zeggen dat er alleen met de handen gewerkt wordt. Het is een behandelmethode die uitgaat van de samenhang van alle weefsels in het hele lichaam. Deze weefsels hebben een zekere beweeglijkheid om goed te kunnen functioneren. Als die beweeglijkheid is verminderd of helemaal is uitgevallen – bijvoorbeeld door littekenweefsel, verklevingen of andere beschadigingen – leidt dat vaak tot klachten elders in het lichaam. Ook stress is een veel voorkomende oorzaak van een verminderde beweeglijkheid.

De Amerikaanse arts Andrew Still ontwikkelde in de tweede helft van de 19e eeuw een methode om de beweeglijkheid van weefsels te testen en om – waar nodig – deze te verbeteren of te herstellen.

 

De pluspunten van Optimum, osteopaat in Leusden

 

Wat is de status van osteopathie

Osteopathie behoort in Amerika tot de reguliere behandelmethoden. Ook in Frankrijk en Engeland is dat het geval. Ook in Nederland wordt er gewerkt aan de erkenning van osteopathie als reguliere behandelmethode, maar zover is het nog niet. Hier heeft het de status van alternatieve therapie, net als homeopathie, chiropraxie en acupunctuur bijvoorbeeld. Zorgverzekeringen betalen een deel van de behandelingen, mits u deze in uw pakket hebt opgenomen. Osteopathie is geen beschermd beroep, iedereen mag zich osteopaat noemen. Dat heeft ertoe geleid dat er verenigingen zijn opgericht om de kwaliteit en status van de osteopathie te beschermen. De Nederlandse Osteopathie Federatie en het Nederlands Register Osteopathie zijn daar voorbeelden van. Uw osteopaten in Leusden zijn door de NRO erkend.

 

Osteopaat Leusden, iets voor u?

Osteopathie werkt voor een breed scala aan klachten. Dat komt omdat de osteopaat naar de samenhang van weefsels in het hele lichaam kijkt. Een greep uit het klachtenspectrum waarvoor u bij onze osteopaat in Leusden terecht kunt:

Met baby’s kunt u onder meer bij ons terecht voor:

  • Veel en onverklaarbaar huilen;
  • Reflux en spugen;
  • Verkeerde voorkeurshouding;
  • Ontwikkelingsproblemen;
  • Slaapproblemen.

Kinderen en jongeren met bovenstaande problemen helpen wij ook, daarnaast kunt u ons inschakelen bij:

  • Gedragsstoornissen;
  • Concentratiestoornissen;
  • Onverklaarde pijnen;
  • Spijsverteringsproblemen.

 

Optimum Osteopaat in Leusden

U vindt uw Optimum osteopaat Leusden in Leusden-Zuid, aan de Anna Aleidalaan 13. Maak direct een afspraak of mail ons als u meer informatie wilt.

Anna Aleidalaan 13
3832 KT Leusden
033 4333191 

Routebeschrijving

Benieuwd wat wij voor u kunnen doen?

De osteopaat werkt uitsluitend met zijn handen. De meeste corrigerende handgrepen worden uitgevoerd terwijl de patiënt op de behandelbank ligt. De osteopaat behandelt verschillende delen van het lichaam, dus niet alleen de plek waar de klacht zich bevindt. Bloedaanvoer, bloedafvoer, bezenuwing en andere systemen die invloed op de klacht hebben zijn onderdeel van de behandelingen.