Volwassenen

Naar mate de jaren vorderen, overkomt ons steeds meer. Van sportblessures, werk gerelateerde aandoeningen, ongelukken tot ziektes, intoleranties en allergieën. Ook verkeerd eten of een buitenlandse reis kunnen hun sporen nalaten. Vaak zijn het niet de afzonderlijke gebeurtenissen die een klacht veroorzaken, maar de optelsom van verschillende factoren verantwoordelijk voor de klachten. Deze factoren kunnen ook bestaan uit emotionele of mentale ervaringen. Ook kunnen klachten een overblijfsel zijn vanuit de kinderjaren, waar we als volwassenen nog last van kunnen hebben.

In de osteopathie gaan we op zoek naar de fysieke uitingen van al deze factoren. We zetten deze op een rij en kijken wat de invloed van deze factoren op het functioneren van de persoon in kwestie is. In overleg wordt dan overgegaan tot behandeling, of, als er onduidelijkheden zijn of zaken die door de huisarts zou moeten worden gezien, geadviseerd eerst de huisarts te consulteren.

Benieuwd wat wij voor u kunnen doen?

De osteopaat werkt uitsluitend met zijn handen. De meeste corrigerende handgrepen worden uitgevoerd terwijl de patiënt op de behandelbank ligt. De osteopaat behandelt verschillende delen van het lichaam, dus niet alleen de plek waar de klacht zich bevindt. Bloedaanvoer, bloedafvoer, bezenuwing en andere systemen die invloed op de klacht hebben zijn onderdeel van de behandelingen.