Kinderen

In onze praktijk behandelen we kinderen van alle leeftijden. Iedere leeftijd kent weer andere problemen waarmee de patiëntjes komen. Dat maakt het werken met kinderen ook zo leuk.

We behandelen veel baby’s met verschillende klachten. Vaak zijn het voorkeurshoudingen, afgeplatte achterhoofdjes, vaak of veel spugen, veel huilen, niet lekker in het vel zitten, moeilijke ontlasting. Heel veel van deze symptomen hebben te maken met hoe de bevalling is gegaan of hoe de zwangerschap is geweest. Heel vaak zijn deze problemen met een paar behandelingen te verhelpen.

Kleuters zien we vaak komen met bijvoorbeeld oorproblemen, chronische verkoudheden, moeilijke ontlasting, slaap problemen en onrust. Door op zoekt te gaan naar de oorzaak en bepaalde systemen van het lichaam te stimuleren kunnen we vaak een hoop verlichting geven aan de kleuter.

Het schoolgaande kind moet ineens heel veel leren. Bij de een gaat dat een stuk makkelijker dan bij de ander. Veel heeft te maken met het “uitrijpen” van het kind. Soms is het kind er nog niet helemaal klaar voor, of soms zit er een rem op de ontwikkeling. In sommige gevallen kunnen we deze rem opsporen en behandelen, of het uitrijpen stimuleren, waardoor het leren wat makkelijker wordt. Ook op de middelbare school kan men pas tegen dit soort problemen aanlopen. Naar mate het kind ouder wordt, kan dat zich ook uiten in ander/afwijkend gedrag. De oorzaak is vaak toch wel van dezelfde aard.

Zowel de praktijk, als alle osteopaten hebben een AGB-code. Dus zowel de praktijk staat geregistreerd als zorg praktijk, als alle osteopaten staan geregistreerd als zorgverleners.
Onze therapeuten zijn allemaal goed opgeleide osteopaten die weten wat ze doen. We werken met zachte technieken en doen niets wat een gezondheidsrisico zou kunnen zijn voor uw baby. Wij geven tijdens een behandeling graag uitleg over wat we doen om u een beter beeld te geven over osteopathie.
Nee, dit doen we in geen enkel geval. Hiervoor zijn genoeg goede alternatieven waarmee we uw kindje op een zachte manier kunnen behandelen.
Osteopathie is voor alle leeftijden. Van een paar weken oud tot in de 90 jaar! Iedere leeftijdsfase heeft zo weer haar eigen specifieke klachten en beperkingen.Indien uw kindje veel last heeft kunt u vanaf elke leeftijd langsgaan bij de osteopaat. Heeft uw kindje geen klachten maar wilt u toch voor een check up komen dan kunt u het beste even wachten tot uw kindje 3-4 weken is om uw kindje even te laten wennen en niet onnodig te overprikkelen.Wij proberen het lichaam, van welke leeftijd dan ook, zo vitaal mogelijk te krijgen.

Benieuwd wat wij voor u kunnen doen?

De osteopaat werkt uitsluitend met zijn handen. De meeste corrigerende handgrepen worden uitgevoerd terwijl de patiënt op de behandelbank ligt. De osteopaat behandelt verschillende delen van het lichaam, dus niet alleen de plek waar de klacht zich bevindt. Bloedaanvoer, bloedafvoer, bezenuwing en andere systemen die invloed op de klacht hebben zijn onderdeel van de behandelingen.