Kinderen

In onze praktijk behandelen we kinderen van alle leeftijden. Iedere leeftijd kent weer andere problemen waarmee de patiëntjes komen. Dat maakt het werken met kinderen ook zo leuk.

We behandelen veel baby’s met verschillende klachten. Vaak zijn het voorkeurshoudingen, afgeplatte achterhoofdjes, vaak of veel spugen, veel huilen, niet lekker in het vel zitten, moeilijke ontlasting. Heel veel van deze symptomen hebben te maken met hoe de bevalling is gegaan of hoe de zwangerschap is geweest. Heel vaak zijn deze problemen met een paar behandelingen te verhelpen.

Kleuters zien we vaak komen met bijvoorbeeld oorproblemen, chronische verkoudheden, moeilijke ontlasting, slaap problemen en onrust. Door op zoekt te gaan naar de oorzaak en bepaalde systemen van het lichaam te stimuleren kunnen we vaak een hoop verlichting geven aan de kleuter.

Het schoolgaande kind moet ineens heel veel leren. Bij de een gaat dat een stuk makkelijker dan bij de ander. Veel heeft te maken met het “uitrijpen” van het kind. Soms is het kind er nog niet helemaal klaar voor, of soms zit er een rem op de ontwikkeling. In sommige gevallen kunnen we deze rem opsporen en behandelen, of het uitrijpen stimuleren, waardoor het leren wat makkelijker wordt. Ook op de middelbare school kan men pas tegen dit soort problemen aanlopen. Naar mate het kind ouder wordt, kan dat zich ook uiten in ander/afwijkend gedrag. De oorzaak is vaak toch wel van dezelfde aard.

Meer informatie over Kinderen Volwassenen Sport Bedrijven