Kinderen

In onze praktijk behandelen we kinderen van alle leeftijden. Iedere leeftijd kent weer andere problemen waarmee de patiëntjes komen. Dat maakt het werken met kinderen ook zo leuk.

We behandelen veel baby’s met verschillende klachten. Vaak zijn het voorkeurshoudingen, afgeplatte achterhoofdjes, vaak of veel spugen, veel huilen, niet lekker in het vel zitten, moeilijke ontlasting. Heel veel van deze symptomen hebben te maken met hoe de bevalling is gegaan of hoe de zwangerschap is geweest. Heel vaak zijn deze problemen met een paar behandelingen te verhelpen.

Kleuters zien we vaak komen met bijvoorbeeld oorproblemen, chronische verkoudheden, moeilijke ontlasting, slaap problemen en onrust. Door op zoekt te gaan naar de oorzaak en bepaalde systemen van het lichaam te stimuleren kunnen we vaak een hoop verlichting geven aan de kleuter.

Het schoolgaande kind moet ineens heel veel leren. Bij de een gaat dat een stuk makkelijker dan bij de ander. Veel heeft te maken met het “uitrijpen” van het kind. Soms is het kind er nog niet helemaal klaar voor, of soms zit er een rem op de ontwikkeling. In sommige gevallen kunnen we deze rem opsporen en behandelen, of het uitrijpen stimuleren, waardoor het leren wat makkelijker wordt. Ook op de middelbare school kan men pas tegen dit soort problemen aanlopen. Naar mate het kind ouder wordt, kan dat zich ook uiten in ander/afwijkend gedrag. De oorzaak is vaak toch wel van dezelfde aard.

Zowel de praktijk, als alle osteopaten hebben een AGB-code. Dus zowel de praktijk staat geregistreerd als zorg praktijk, als alle osteopaten staan geregistreerd als zorgverleners.
Om een afspraak te annuleren kunt u contact opnemen met de telefoniste op de telefoonnummers 030 2941017 en 033 4333191. Zij kan de afspraak uit de agenda halen en meteen een nieuwe inplannen als dat gewenst is. U kunt ook mailen naar info@optimum-osteopathie.nl of naar de betreffende osteopaat zelf: (voornaam osteopaat)@optimum-osteopathie.nlHoudt u er wel rekening mee dat u minstens 24 uur van tevoren dient te annuleren? Als wij geen ander meer gepland kunnen krijgen binnen de 24 uur, kan de afspraak in rekening worden gebracht.
Een afspraak verzetten gaat het makkelijkst via de telefoniste. Zij heeft inzage in alle agenda’s en kan een afspraak gelijk verzetten in overleg met u. De telefoonnummers zijn 030 2941017 en 033 4333191. 
Meer informatie over Kinderen Volwassenen Sport Bedrijven