Roalt Dijkstra

Roalt Dijkstra

Roalt Dijkstra (1974) heeft de studie fysiotherapie afgerond aan de Hogeschool Utrecht in 1995. Direct na het afstuderen is hij gaan werken als fysiotherapeut in Zwitserland, in Fluhli. Om zicht verder te verdiepen en te ontwikkelen, is hij in die periode gestart met de opleiding voor Osteopathie aan de International Academy of Osteopathy. De liefde deed hem besluiten dichter bij Nederland te komen werken. Daarop trok hij naar Duitsland, waar hij in Schleiden in de Eiffel een jaar heeft gewerkt, om het jaar erop in Oberhausen te gaan werken. In 1999 krijgt hij een baan in Utrecht aangeboden. Daar heeft hij het beroep fysiotherapie uitgeoefend tot het afstuderen in de Osteopathie in 2001. Sindsdien werkt hij als osteopaat in De Meern. Door het volgen van een Conversion Course, heeft Roalt in 2006 het diploma Bachelor of Science in Osteopathy verkregen van de University of Westminster. In 2007 is de praktijk in Leusden geopend. Belangrijk in de ontwikkeling als osteopaat is de cursus Geïntegreerde Technieken van Frank de Bakker geweest. Inmiddels doceert Roalt zelf deze cursus. Daarna heeft hij ook de cursussen Osteopathie bij Kinderen Deel 1 en 2 gedaan. Door deze cursus werkt hij veel met baby’s en kinderen met gedrag- en leerstoornissen. Maar alle leeftijdsfasen zijn even interessant en uitdagend! Roalt is ook student Klinische PsychoNeuroImmunologie (kPNI), een hele waardevolle verdieping in hoe ons lichaam functioneert en herstelt van alle prikkels die het te verwerken krijgt.

Roalt is getrouwd en is de trotse vader van twee kinderen.

Roalt werkt op maandag en vrijdag de hele dag in Leusden en op donderdag middag. Op dinsdag de hele dag en donderdagochtend werkt hij in De Meern.

Benieuwd wat wij voor u kunnen doen?

De osteopaat werkt uitsluitend met zijn handen. De meeste corrigerende handgrepen worden uitgevoerd terwijl de patiënt op de behandelbank ligt. De osteopaat behandelt verschillende delen van het lichaam, dus niet alleen de plek waar de klacht zich bevindt. Bloedaanvoer, bloedafvoer, bezenuwing en andere systemen die invloed op de klacht hebben zijn onderdeel van de behandelingen.